Serdülő Európa Bajnokság, Albena (Bulgária)

2018.06.07 09:33

Fantasztikusan szerepelt a magyar serdülő lány és fiú válogatott a 2018.05.20-30 közötti korosztályos Európa Bajnokságon.

Az összességében tizenhárom érmet hozó viadalon az Északi Régió kistigrisei is villogtatták "tigriskarmukat", három érmet és egy nagyon értékes ötödik helyet hoztak a gyerekek.

A négy régiós versenyző mind az Egri Sportiskola versenyzője.

Eredmények:

lány 60 kg  Varga Viktória Bronzérem, (az éremért norvég versenyzőt vert, az elődöntőben a mezőnyön át gyalogoló orosz versenyző állította meg - Viki bírta ellene a leghosszabb ideig, mindenki máson az első menetben átgázolt az orosz versenyző)

 

lány 67 kg Kovács Petra Bronzérem (at éremért Petra olasz versenyzőt vert meg - nagyon. Az elődöntőben az egyetlen érmes hazai versenyző ellen mérkőzött. A bolgár kislányt a döntőben akarták látni - amit meg is nyerettek vele - Petra gyalázatos mérkőzés vezetés mellett le lett pontozva. harmadik helyen végzett)

 

fiú 52 kg Palkovics Aurél Ötödik hely, angol fiú elleni győztes meccs után az ukrán versenyző állíttotta meg Aurélt az érem csatában!

 

fiú 65 kg Puporka Ádám Ezüstérem! A csapat egyik legjobb teljesítményét nyújtotta Ádám, három győztes meccs (norvég, bolgár, román - mind 5-0)után a döntőben szenvedett vereséget grúz ellenfelétől!

 

A csapat felkészítésében és vezetésében a salgótarjáni Botos Tibor és az egri Dorkó Péter vett részt a debreceni Salánki Lászlóval egyetemben.

Így tovább gyerekek! További gyönyörű sikereket nektek!

 

Dorkó Péter, Botos Tibor és Salánki László

Dorkó P., Varga Viktória, Palkovics Aurél, Kovács Petra, Puporka Ádám