Ostrom -Kupa 2014, Kőszeg

2014.08.05 12:51

A Fitt-Box Kőszeg, a Nyugat - Dunántúi Ökölvívó Régió valamint a Kőszegi Ostromnapok Egyesület meghívásának eleget téve idén mát második alkalommal látogattunk el az Alpok-alja festői szépségű városába, Kőszegre. A márciusi Jurisics - kupa után most az 1532. évi török inváziót megállító hősök előtt tisztelegtünk. Sajnos csapatunk a török hódítókhoz hasonlóan a részsikerek mellett vereséget szenvedett a helyi végvári vitézektől. A régió erősebb felnőtt versenyzői (Sélei, Rácz, Bihary) sérülések miatt nem tudtak részt venni a megmérettetésen, a helyettesítőik egyenlőre még nem tudták megoldani a feladatot. Dicséret illetti az allig 2-3 meccsel rendelkezőket (Pácza, Orosz, Szabó Viki), hogy el vállalták a meccset és tisztességgel helyt álltak. Csapatunk legjobbjának Tóth tamás (ifjúsági 64, SZN) lett megválasztva, aki idén már harmadik alkalommal győzte le a helyi Ódor Attilát.

A mérkőzést követő nap már a helyi csapattal kiegészülve csatlakoztunk a "török sereghez" ezzel is segítve egy nagyszerű, hagyományőrző civil megmozdulást, mely 482 évvel a csata után is méltón őrzi a Kőszegi Hősök emlékét.

 

Köszönjök a meghívást Varsányi Áron Régió Koordinátornak és Seper András (Ibrahim nagyvezír) tűzoltó - alezredesnek, városi tűzoltó parancsnoknak.

 

Tisztelet a szervezőknek!

A csapattalálkozón az EMMI sportágfejlesztési támogatásának segítségével vettünk részt.