Olimpiai Kvalifikáció - Samsun

2016.04.07 09:34

Április 07.-17. között a törökországi Samsunban rendezik meg a Rio-i XXXI. Nyári Olimpiai Játékok Európai selejtezőjét sportágunkban.

A régióból több versenyző tagja az olimpiai keretnek, de Samsunban csak Csóka Nándor (Miskolc) próbálhat az első három helyen végezni és ezáltal kvalifikálnia magát az olimpiára. A 2015. év ökölvívójának megválasztott Csókának jó esélye van meccseket nyerni és ezáltal elérni a céljait, álmait.

49 kg-ban a gyöngyösi, de már UTE versenyző ifjúsági korú Virbán Gábor is kötelek közé lép, neki is nagyon szorítunk, hogy sikerüljön a felnőtt mezőnybe való belépője és sikeresen vegye az eléje gördülő akadályokat!

Van még szereplője a tornának, szűkebb hazánkból más is. A gyöngyösi Juhász Roland mint az AIBA által egyik legmagasabban jegyzett nemzetközi bíró igyekszik döntésivel a legjobb versenyzőket a riói olimpiára juttatni. Roland veled vagyunk, a legjobbat hozd ki magadból és te is olimpiai résztvevő leszel!

Az utazó csapat:

49 kg Virbán Gábor UTE - MAA

52 kg Csóka Nándor MMF - GAA

56 kg Tar Sándor  TBS

60 kg Varga Miklós HIS

64 kg Kontrecz Márk UTE - MAA

69 kg Bacskai Balázs VSC

75 kg Harcsa Zoltán VSC

81 kg Tallósi Péter  HSH- MAA

91 kg Sávoly Gergő MTK

+91 kg Bernáth István HIS

 

A 233 benevezett férfi versenyző mellett a három női olimpiai súlycsoport is kvalifikációs tornát vív, a magyar résztvevők:

51 kg Barankai Virginia Budaörs

60 kg Benke Sára VSC

75 kg Szatmári Petra VSC - MAA

 

Hajrá Magyarország!