Monkstown Boxing Cup

2017.07.03 12:15

Írországban jártak versenyzőink!

A magyar válogatott és az Egri Sportiskola képviseletében Írország fővárosában, Dublinban versenyeztek az egri fiúk. A Monkstown Boxing Cup elnevezésű versenyen több mint ezer versenyző, három nap alatt öt ringben versenyezve döntötte el a helyezéseket. Mondhatjuk, hogy Európa legnépesebb versenyén vették részt az Észak-magyarországi régióból érkezett versenyzők.

 

Serdülő 42 kg-ban (nem AIBA súly) indult Szöllősy Áron harmadik helyen végzett, nagy csatában alul maradva Egyesült Államokból érkezett riválisával szemben. Áron legyőzője a döntőben első menetes test KO-val húzta be az aranyérmet.

 

Junior 57 kg-ban Berecz Lionel lassan visszanyeri sérülés előtti formáját, egyre jobban teljesít. Ez most egy elődöntőbeli megosztott pontozásos vereséghez volt elegendő, harmadik helyen végzett Lio is. Legyőzője megnyerte a versenyt.

 

Szöllősy Ricsi junior 60 kilogrammban csaka  döntőben szenvedett - szakvezetők szerínt meglepő - vereséget. Ricsi is úgy érezte, hogy megvan a meccs, meglepetésére az ír versenyző kezét emelték fel. 

 

A magyar válogatott két aranyérmet szerzett, junior kg-ban 54 Zúró Zsolt és serdülő 65 kilogrammban Sztojka Ferdinánd személyében. Mindketten a Tápiómente Ökölvívó Egyesület versenyzői.

A versenyen működött - kiválóan- Nagy Ferenc felsőtárkányi AIBA bírónk is! 

Nagyszerűen álltak helyt a magyar fiatalok ezen az erős versenyen!

 

Gratulálunk!