Kistigrisek a románok ellen

2018.03.18 11:55

A magyar serdülő (schoolboys) válogatott 2018.03.16-án a románok hasonló korú csapata ellen lépett ringbe Debrecenben, a DVSC edzőtermében.

A tizenháromfős csapatban hat (!) Észak-magyarországi kistigris kapott helyet. A régiónk fantázia nevében szereplő ragadozó nagyon helytálló választás volt a srácoknál, igazi fenevadként harcoltak.

A román csapat kicsit felborította az elképzeléseket, két olyan versenyzővel érkeztek, akik nem voltak listán - a magyar csapat vezetése ezekben a súlyokban nem kért ellenfelet.

Külön köszönet jár az Egri Városi Sportiskola és a Nyíregyházi Box Club vezetőinek, hogy a pofonpartira érkező versenyzőikkel kiegészítették a magyar csapatot.

 

eredmények:

lány 52 kg Csorba Csenge (ESI) - Nagy Lara RSC - I győzelem 2. menet (Csenge beugróként, nagyon meggyőző teljesítményt nyújtott)

fiú 44,5 kg Kupai Bence (SZI)     - Mihuta Daniel RSC győzelem 1. menet

fiú    52 kg Palkovics Aurél (ESI) - Kiss Attila 3-0 arányú győzelem

       54 kg Tóth Noel (DSC)        - Bogár Rudolf 2-1 arányú győzelem

       65 kg Puporka Ádám (ESI)  - Buttyán Róbert RSC győzelem 2. menet

       72 kg Stomp Levente (NYB) - Teodorescu Angelo 3-0 arányú vereség (nagy köszönet a nyíregyházi klubnak és a versenyzőnek,

                                                                                                            hogy bevállalták a mérkőzést!!! Nagyot harcolt Levente!)

 

A hazai csapat 12 győzelem mellett 1 vereséggel zárta a találkozót. A visszavágót Valceában rendezik meg, május 12-én, ahol biztos, hogy sokkal erősebb csapattal (az EB kerettel fogunk ott mérkőzni) állnak ki keleti szomszédaink, de ott is győzelemre törnek a Tigrisek!

 

Kupai Bence - Szikszó

 

Tóth Noel - Dávid SC

 

Palkovics Aurél, Csorba Csenge, Puporka Ádám - mindhárman Eger