Ifjúsági világbajnokság és kvalifikációs torna Szófia 2014.

2014.04.26 15:47

Sikeres világverseny!

Az Északi Régió képviseltette magát a szófiai vb-n!

 

A 98 ország 498 férfi és 96 női versenyzőjét felvonultató mezőnyben két Északi fiatal is megmutathatta tehetségét! A Nanjig városában megrendezedő II. Nyári Ifjúsági Olimpiára is kvalifikáló viadalon Csóka Nándor (Miskolci SI- M1 Fitness) és Könnyű Richárd (Egri Sportiskola SE) versenyzője vett részt.

Sajnos Csóka nem az eredeti súlyában az 52 kilogrammban, hanem az 56 kilogrammosok mezőnyében próbált meg minél előrébb végezni. Nándi súlyában 58 versenyző mérlegelt, a sorsolás után Indiai ellenfelet kaptt a legjobb 32-be jutásért rendezett mérkőzésen a miskolci tehetség. A találkozón látszódott a súlybeli különbség, csak az döntött a szubkontinens versenyzője mellett. Nándi mindhárom bírónál 29-28-as verseséget szenvedett.

 

Könnyű Richárd viszon megsem állt a negyed-döntőig! Ricsi a 60 kilogrammos katagóriában indult, 56 versenyző mérlegelt! A legjobb 32-be jutásért Görög, a 16-ba kerülésért puerto-ricoi ellenfelet múlt felül nagyon simán, klasszis teljesítményt nyújtva az egri versenyző! A nyolcad - döntőben a brit junior vb-3. már nehezebb feladat volt, itt 2-1-es magyar siker született. Ez a meccs minden erőt kivett a versenyzőnkből, talán ennek is tudható be a kazah ellenfél elleni vereség a legjobb négybe jutásért vívott találkozón! Később a kazah fiú könnyedén nyerve meccseit, világbajnok lett!

 

Az olimpiai kvalifikációról döntő "Box-Off" mérkőzésen Könnyű esélyt sem adott mexikói ellenfelének, 3-0-ás győzelemmel megszerezte az 5. helyet és az Olimpiai részvétel jogát!

Olimpiai vótát szerzett még Komor László DVSC +91 kg III. hely és Tóth Richárd RSK V. hely

 

Gratulálunk fiúk, férfi munka volt!