Ifjúsági OB Debrecen

2014.11.12 09:18

Debrecenben rendezték meg a 2014. évi Ifjúsági Magyar Bajnokságot! Az Északi Régiót hat klub képviselte mindössze kilenc (Eger 3, Nagyréde 2, Kazincbarcika 1, Miskolc 1, Salgótarján 1, NGY Gyöngyös 1) versenyzővel.

A minőség viszont nem a létszámmal jár együtt, ez most is igazolódott. A kilenc versenyzőből öt döntő mérkőzést vívott!

 

52 kilogrammban a miskolci (a Gladiátor Akadémiával is szerződésben álló) Csóka Nándor döntőig jutott, ahol nagy csatára kényszerítette a tatabányai Tar Sándort. A kitűnő mérkőzést követően a bírák Tart látták jobbnak 5-0 arányban.

 

60 kg-ban az egri Könnyű Richárd folytatta sorozatát, 2011 óta már negyedik alkalommal nyert OB-t. A döntőben küzdelmes meccsen (4-1) diadalmaskodott az ifi olimpián bronzérmes Könnyű az NYVSC versenyzője ellen.

 

A 64 kilós Tóth Tamás az első napon aratott győzelme után az elődöntős szereplés elérésért már vereséget szenvedett. A Gladiátor Akadémiás Csonka ellen nem sikerült nyernie a Szőlőskert-Nagyréde versenyzőjének.

 

A szintén rédei Pribék Sándor 69 kg-ban próbált helytállni, de a későbbi OB győztes Tóth Ádám lendületét nem bírta megállítani. Nem lett érmes. Ugyanebben a súlycsoportban indult a kazincbarcikai Lindi Norbert is. Ő egy győztes mérkőzés után a Vasas Sc versenyzőjétől, Bársony Bernardtól szenvedett vereséget. Szintén lemaradt az éremről.

 

75 kilóban két versenyzőért szoríthattunk. Közülük az ESI versenyzőjének Balog Csabának nem sikerült mérkőzést nyerni, de küzdelemből és harciasságból jelesre vizsgázott.

A Nehézatlétikai Boksz Klub Gyöngyös versenyzője ifj. Tóth Imre a döntőig magabiztosan vettte az akadályokat, ahol a Madárfészek - VEC versenyzőjével Papi Bencével találkozott. Imi megtett mindent, de ez sem volt elég az aranyérem megszerzésére. A sokat szabálytalankodó ellenfél kezét emelte fel a bíró a mérkőzés végén.

 

Nehézsúlyban Fehér Márió sikeréért szoríthattunk, nem jött össze. Márió ezüst érmet vehetett át, kissé keserű szájízzel. Aranyérmes a Vasas SC versenyzője Kóczé Artúr lett.

 

A nehézfiúknál, vagyis a +91 kg -ban a Madárfészek Akadémián pallérozódó tarjáni Oláh Gergő is a döntőig menetelt. Nagyon jó mérkőzésen vereséget szenvedett, megérdemelten nyert a vb-eb és ifi olimpikon debreceni Komor Laci!

 

Gratulálunk minden versenyzőnek! Sok sikert a hétvégén Prágában ringbe lépőknek!