Ifjúsági Magyar Bajnokság 2018.

2018.11.11 17:41

A Madárfészek Akadémia küzdősportcsarnokában rendezte meg a Madárfészek Akadémia és a MÖSZ a 2018. évi Ifjúsági Ökölvívó Magyar Bajnokságot.

A szép emlékű, de jelenleg megcibált Ifjúsági Világbajnokság után november 7-10. között találkozott a honi ifi korosztály krémje, hogy eldöntse, kik a súlycsoport legjobbjai, bajnokai.

Szerencsére régiónkból több aranyesélyes versenyző is indult, akik realizálták is az elvárt helyezést.

 

Kezdjük a lányokkal!

48 kilogrammban a Nyíregyházi Box Club versenyzője, Vitál Dominika lépett ringe MTK-s elenfél ellen a döntőben. Dominika esélyt nem hagyott ellenfelének, RSC-vel nyerte a mérkőzést, megszerezve a Magyar bajnoki címet.

Egy súlycsoporttal feljebb, a szikszói Hell Fight Club versenyzője, Herczeg Virág is hasonló célokkal lépett ringbe a vecsési, többszörös bajnok Tarnóczy Tamara ellen. Sajnos kijött a rutin beli különbség, Virág a második helyen végzett.

 

És akkor a fiúk:

49 kilogrammban Dominika klubtársa, Dzsugán Dominik a döntőben szenvedett vereséget az idei Európa Bajnok debreceni Bernáth Attilától, ezüst érmes helyen végzett.

52 kilogrammban az egri Bari Viktort ismét egy nagyon kellemetlen sérülés (medence csont gyúladás) gátolta meg a szebb szereplésben, az elődöntőben sajnos a mérkőzés feladására kényszerült, bronzérmes lett.

60 kilogrammban, két régiós versenyzőnk talákozott az elődöntőben. Az egri Berecz Lionel és a nyíregyházi Kovács Tamás csatájából az egri fiú jött ki jobban, egyhangú pontozással abszolválta a mérkőzést és jutott a döntőbe. Ahol, az augusztusi vb ezüstérmese várta. A kecskeméti Orbánt, a több mint egyéves sérülésből visszatérő Berecz nagy csatára kényszerítette, de valós, reális eredmény született, kecskeméti győzelemmel. Lionel ezüstérmes helyen végzett.

64 kilogrammban az egykori salgótarjáni, utána Botos Akadémián palllérozódó, másfél éve Egerben készülő Danyi Dániel pazar bunyókat bemutatva, minden ellenfelét nagy különbséggel legyőzve megnyerte a súlycsoport küzdelmeit. A döntőben a Ferencváros kiválósága Rostás Armandó volt az ellenfél. Dani teljesítményével kiérdemelte a legjobb versenyzőnek járó díjat is.

Meg kell jegyezni, hogy a miskolci Szamkó Zsolt egészségügyi problémák miatt nem tudott indulni. Ellenkező esetben egy Danyi-Szamkó finálé is kinézhetett volna... Innen is jobbulást kívánunk Zsoltika!

75 kilogrammban a miskolci M1 Fitness sportolója, Mester Soma szó szerint izomból megoldotta a súlycsoportját. Jelentős erőfölényt bemutatva rommá ütötte a középsúlyú fiúkat.

Szupernehézsúlyban az egri Suki Ernő egy jó sorsolásban bízva szeretett volna dobogóra állni. Nem sikerült, a negyeddöntőben vereséget szenvedett a későbbi bajnok Újpesti Felfölditől.

 

Az Északi régió versenyzői 3 arany, 3 ezüst, 2 bronz érmet vittek haza!

 

Gratulálunk minden résztvevőnek, versenyzőnek, edzőnek!

 

Ne feledjétek, november 17- II. Eger Kupa!!!!

 

Vitál Dominika NYB

 

Danyi Dániel (ESI) a verseny legjobbja