Horvátország - Magyarország csapattalálkozó

2015.02.17 20:44

Régiónk versenyzői húzóemberek voltak, a horvátok ellen.

Február 14.-én rendezték meg Sesvete településen a horvát -magyar csapattalálkozót. A legerősebb horvát klub otthonában megrendezett összecsapáson, az Északi Tigriseket három versenyző képviselte. A csak felnőtt (elit) korosztályban megrendezett mérkőzésen Oláh Eszter 69 kg (ESI), Gáspár Zsófia 57 kg (MMF), és Könnyű Richárd 60 kg (ESI) indult harcba a győzelemért.

Eszter kezdte a sort, és első másodperctől dominált a mérkőzésen. Ellenfelére számoltak a második menetben, itt talán lett volna lehetőség befejezni a találkozót. Sima 3-0 arányú győzelem lett belőle.

Zsófi első alkalommal kapott meghívást válogatott beli szereplésre. Érződött a megilletődöttség, a második menet közepétől Zsófi viszont már irányította a meccset. 2-1 arányú győzelemmel segítette a csapatot.

Ricsi ellenfele az első 30 másodpercben próbálta ledózerolni a nanjingi bronzérmest. Nem sikerült neki, nagy pofonok után, biztonsági, védekező bunyóra törekedett. Ricsi sima 3-0 arányú győzelmet aratott.

(Ide egy megjegyzést kívánkozik: A dual-találkozók hagyományaitól örömünkre eltértek a horvát bírók. Korrektűl azt pontozták amit láttak, ennek is köszönhető, hogy Eszti és Ricsi is sima győzelmet aratott. Mindkettőjüknél két horvát és egy magyar kolléga pontozott.)

A magyar csapat végső sikeréhez még a két KSI-s versenyző Vadász András 64 kg, és Urbán Ferenc +91 kg járult hozzá.

Válogatottunk 10-6 arányú győzelemmel tért haza.