Az ökölvívókat is várja a Gárdonyi Gimi!

2014.11.11 13:10

Sportiskolai képzés az egri Gárdonyiban2014-11-10 09:49:37

Az egri Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a város központjában lévő, saját leánykollégiummal rendelkező, országosan is elismert intézmény. Az újonnan beindított sportiskolai képzés a sportoló tanulók speciális igényeihez igazodó nevelést, oktatást biztosít. Segíti a sportoló fiatalok iskolai és sportbeli kötelezettségeinek összehangolását, hogy választott sportágukban képességeiknek megfelelően a legjobb eredményeket tudják elérni, emellett alkalmassá váljanak a felsőoktatási intézményekben való továbbtanulásra.A sporttagozatos diákjainknak biztosítjuk az edzéslátogatást, a versenyeken való részvételt, egyéni tanrendet, órakedvezményt, felzárkóztatást, elméleti sportági órákat a testnevelés érettségi, a sportirányba való továbbtanulás elősegítését.

Az angol nyelvet emelt óraszámban kezdő és haladó csoportban oktatjuk. A 10. évfolyam elején lehetőség van kéthetes angliai nyelvtanulásra. A sporttagozatos tanulók részére sítábort is szervezünk a 2. félév elején.

A felvételi követelmények: egységes írásbeli vizsga magyar nyelv és irodalomból, matematikából, valamint szóbeli elbeszélgetés. Továbbá sportorvosi alkalmasság és a fizikai képesség felmérése.

A fizikai képesség felmérésére vonatkozó adatlap letölthető az iskola honlapjáról: www.gardonyi-eger.hu

Felvételnél nem kizáró ok, ha valaki nem igazolt sportoló, de amennyiben felvételt nyert, akkor az általunk szerződésben álló egyesülethez irányítjuk a diákot, ahol igazolt versenyzőként heti 3 alkalommal kötelezően kell edzésre járnia.

Támogatott sportágak: vízilabda, asztalitenisz, úszás, atlétika, cselgáncs, kézilabda, röplabda, birkózás, labdarúgás, ökölvívás.

Nyílt napok

2014. november 24-25-26


8 órától igazgatói tájékoztató
8.55 órától óralátogatás, melyhez regisztráció szükséges a honlapunkon
2014. november 17. hétfő 16 óráig

Sikeres Gárdonyis sportolók

- Az Országos Junior Cselgáncs Bajnokságon Iklódi Máté dobogós helyezést ért el.

- Kiváló asztaliteniszezőnk, Timafalvi Gergő a tavalyi Országos Serdülő Bajnokságon első helyezést ért el, valamint az országos serdülő diákolimpiát is megnyerte.

- Az Országos Ökölvívó Junior Bajnokságon Mátyás Martin kiválóan szerepelt.

- A Cselgáncs Országos Diákolimpiai Döntőben Kurtán Zsombor negyedik lett.

- Úszóink közül kiemelkedik Szeivolt Melinda, aki a tavalyi Országos

- Diákolimpián több úszásnemben első helyezett volt.

- Ebben a tanévben az Atlétika Diákolimpiai Országos Döntő Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokságában magasugrásban iskolánk csapata I. helyezést ért el. A csapat tagjai: Dandé Dávid, Dani István, Linkecs Patrik, Nagy Roland és Szeles Bálint.

- Hornyák Olivér végzős tanulónk világbajnoki címet szerzett a magyar férfiválogatottal az isztambuli vízilabda tornán.